Je jacuzzi uitzetten in de winter? Don’t!

Eigenlijk is een jacuzzi het hele jaar door een mooie aanwinst in je tuin: gezellige zomeravonden met je vrienden of partner in de jacuzzi, maar ook in de winter is het súper gezellig en knus. Juist als het wat kouder wordt of er zelfs een beetje sneeuw ligt (jep, die kans wordt inderdaad steeds kleiner hier in Nederland), maar we blijven hopen op nog veel mooie witte winters! De combinatie van de koude buitenlucht en het verwarmde water doen je volledig ontspannen. En dat is precies wat we nodig hebben na een drukke dag: ultieme ontspanning. Oók in de winter. Misschien juíst wel in de winter.

Zet je jacuzzi in de winter niet uit

In de winter gebruik je je jacuzzi misschien iets minder vaak dan in de zomerperiode. Je bent minder buiten, dus dat denk je er misschien ook wat minder vaak aan. Maar écht, het is heer-lijk! Dus probeer dat ‘standaard’ avondje Netflix op de bank eens te verruilen voor een avondje in de jacuzzi met een wijntje. Wij weten zeker dat het je gaat bevallen!

Stroomverbruik in de winter

Ondanks dat je je jacuzzi misschien minder gebruikt, is het niet verstandig om de jacuzzi helemaal uit te zetten. Alleen als je natuurlijk zeker weet dat je het spabad een aantal weken achter elkaar niet zult gebruiken. Zorg er dan wel voor dat je al het water uit het bad verwijdert (ook uit de afvoerleidingen!). Het constant opwarmen van je jacuzzi kost erg veel energie en is daarom niet gewenst. Uiteraard kost het wel iets meer stroomverbruik als de buitentemperatuur laag is, maar daar zijn natuurlijk accessoires voor om jou een handje te helpen. Probeer in dat geval bijvoorbeeld met een cover het water warm te houden als je de jacuzzi niet gebruikt. Een cover (+ trapje) krijg je bij Bubbelkoning gratis bij de aanschaf van een jacuzzi. Dus daar hoef je geen extra kosten voor te maken. Als het water eenmaal op temperatuur is, kost het ook veel minder energie om dit op peil te houden dan continu op te warmen. Een paar tips om de isolatie in je jacuzzi optimaal te krijgen lees je in onze vorige blog!

Maak het ’s avonds extra gezellig met verlichting

En nog een voordeel van het in de winter gebruikmaken van je jacuzzi: het is lekker vroeg donker. Dus kom maar op met die gezellige verlichting! Een leuk muziekje erbij en je kunt volledig relaxen; en dat in je eigen tuin. Wat wil je nog meer?