De voordelen van een jacuzzi

In ons drukke bestaan zijn we steeds vaker op zoek naar die ultieme ontspanning en rust na een harde dag werken. We gaan op zoek naar de ontspanning die we zo nodig hebben. Die vinden we vaak in een jacuzzi® aan huis. Jacuzzi’s®, niet te verwarren met een bubbelbad, worden steeds toegankelijker en daarmee ook betaalbaarder dan voorheen. Een jacuzzi® in de tuin biedt veel voordelen, we lichten er graag een paar toe. Zodat jij misschien ook wel de ultieme ontspanning in huis kan halen.

vrouw in jacuzzi met tablet

De voordelen van een jacuzzi® op een rijtje

Verbetering van de bloedcirculatie

De temperatuur in jacuzzi’s® is heerlijk aangenaam, deze hoge temperatuur van het water zorgt voor een stimulans van het hart. Hierdoor wordt je bloedcirculatie verbeterd en krijgen je spieren meer zuurstof. Door deze extra zuurstof, krijgen je spieren de kans om sneller te herstellen van bijvoorbeeld blessures. Ideaal dus, als je fanatiek sportliefhebber bent!

Snellere reiniging van je lichaam

Naast een verbetering van de bloedcirculaties is een ander bijkomend voordeel van het gebruik van een jacuzzi® de stimulatie van het lymfesysteem. Dit zorgt ervoor dat je lichaam zich versneld reinigt van toxische stoffen. Door de warmte gaat je lichaam zweten, waardoor de afvalstoffen je lichaam versneld verlaten. Tip: zorg dat je vóór en na het gebruik van een jacuzzi® jezelf voldoende hydrateert, anders heb je de kans op uitdroging.

Ontspanning van de spieren

Waar een goede bloedcirculatie wel allemaal niet goed voor is! Zorgt het naast een sneller herstel van de spieren, ook voor ontspanning van de spieren. Slechts enkele minuten in een jacuzzi® en je spieren beginnen zich al te ontspannen… een heerlijk gevoel waar je extra lang van wilt genieten. Dat begrijpen wij maar al te goed.

Vermindering van stress

Doordat de spieren in je lichaam van top tot teen ontspannen zijn, kun je extra genieten van de rustgevende bubbels in het water. De krachtige massagejets geven hier nog een extra impuls aan: laat je voeten masseren door deze jets waardoor je zenuwuiteinden geprikkeld worden. Het gevolg? Een verbeterede gemoedstoestand én ultieme ontspanning!

Ontspanning betekent even een ‘leeg hoofd’

En het allerbelangrijkste voordeel van het gebruik van een jacuzzi®: een leeg hoofd, in ieder geval voor even. Ons lichaam stelt ons in staat om tijdens pure ontspanning, ook even alles van buiten te vergeten. Dit betekent een leeg hoofd, even niets om over na te denken. Je kunt jezelf weer even helemaal opladen, zodat je er daarna weer fris en fruitig tegenaan kunt. Het is belangrijk om regelmatig een momentje voor jezelf te pakken en je weer op te laden. Dat kan zijn in een jacuzzi (met een glas wijn), maar ook op de bank met een goed boek of die heerlijke cappuccino in de tuin in het zonnetje.

Overtuigd van de voordelen van een jacuzzi®?

Wij begrijpen dat u een jacuzzi met eigen ogen wil zien en beleven. Daarom nodigen wij u van harte uit in onze showroom om de verschillende modellen te komen bekijken. Onder het genot van een kop koffie helpen wij u graag verder.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom