Een jacuzzi leeg laten lopen

Een jacuzzi leeg laten lopen

Wanneer zou je, je jacuzzi leeg laten lopen? Er zijn verschillende redenen waarom je de jacuzzi leeg laat lopen waaronder:

– Je wilt het water in de jacuzzi verversen

– Je wilt de jacuzzi verplaatsen.

In een eerdere blog gaven we al aan waar je op moet letten bij de verplaatsing van een jacuzzi. We gaan nu verder in op het leeg laten lopen van je jacuzzi.

Ververs het water in je jacuzzi

Het is belangrijk om eventuele schadelijke bacteriën in het water uit te schakelen. Je wilt een optimale waterkwaliteit garanderen met schoon en veilig water waar jij van kunt genieten. Om het te ‘desinfecteren’ wordt er vaak gebruik gemaakt van chloor. Wij hebben verschillende producten voor jouw jacuzzi, zodat je het goed kunt onderhouden. Hierbij kun je denken aan chloortabletten, maar ook het ‘aqua finesse’ pakket, zodat je schoon, zuiver en helder water krijgt. Dit is makkelijk, het bespaart je veel tijd en de levensduur van je jacuzzi wordt verlengd. Wij raden aan om het water in de jacuzzi minimaal 4 keer per jaar te vervangen. Dat wil zeggen dat je om de 4 maanden het water uit de jacuzzi verwijderd en vers, fris water toevoegt. Waarom zou je dit doen? Dit is bevorderlijk voor de jacuzzi, maar ook voor je waterkwaliteit. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel je de jacuzzi gebruikt. De een gebruikt het wekelijks, de ander gebruikt het een enkele keer per maand. Gebruik je de jacuzzi alleen? Of heb je met regelmaat een groep gasten die ook gebruik maken van je jacuzzi? Je vervangt het water eerder bij meervoudig gebruik.

De jacuzzi uitschakelen en leegmaken

Voordat je begint met het leeg laten lopen van je jacuzzi, schakel je hem eerst uit. Vaak zit er een kraantje aan de zijkant van je spa. Waar deze precies zit, dat vind je in de gebruiksaanwijzing van je jacuzzi. Hier sluit je de tuinslang op aan. Daarnaast kun je de spa ook leeg maken met een dompelpomp. Als je jacuzzi in de tuin staat, dan kun je het water daar weg laten lopen. Plan deze werkzaamheden van tevoren in, zodat je de laatste dagen geen producten in de jacuzzi gebruikt. Deze producten kunnen namelijk schadelijk zijn voor je bloemen en klanten.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom