Het verschil tussen een hottub en een jacuzzi®

Een hottub; wat is dat? En is dat hetzelfde als een jacuzzi®? Door middel van deze blog willen we je graag het verschil voor eens en voor altijd heel duidelijk uitleggen! Ready? Daar komt ‘ie.

Wat is een hottub?

Heel letterlijk vertaald betekent het ‘warm bad’. Dit warme bad is een buitenbad dat met een interne of externe houtkachel wordt opgestookt naar gemiddeld 37,5 graden Celcius. De hottub heeft een ronde vorm en is van origine vervaardigd uit hout. De laatste jaren zijn er steeds meer hottubs te vinden met een kunststof binnenbak.

Daarnaast heeft de hottub bankjes waar je lekker op kunt zitten. Wat de hottub zo leuk maakt? De authentieke uitstraling met een ouderwets en nostalgisch ontwerp en slechts een houtkacheltjes als verwarmingselement. Gezellig en knus!

Houten hottub in tuin

Wat is een jacuzzi®?

Als men praat over een jacuzzi® wordt eigenlijk altijd een spabad met massagejets bedoeld. De term jacuzzi® is eigenlijk een merknaam, maar is zo beroemd geworden, dat veel mensen daar nu op zoeken, terwijl ze niet per se op zoek zijn naar een spabad van het merk, maar gewoon een spabad in het algemeen. Lekker verwarrend hè? De jacuzzi® is eigenlijk een nieuwe ‘versie’ van de hottub.

jacuzzi in tuin met hangmat op achtergrond

Het verschil tussen een hottub en jacuzzi®

Dan komen we nu ook bij de verschillen tussen een hottub en een jacuzzi®. Hieronder hebben we ze voor je opgesomd.

  • Een hottub is van origine van hout gemaakt en een jacuzzi® niet. Tegenwoordig heb je wel steeds meer hottubs met een kunststof binnenbak.
  • De jacuzzi® is een nieuwe variant van een hottub
  • Jacuzzi’s® hebben een waterpomp voor massagestralen, de hottub heeft dat niet
  • De originele energiebron van een hottub is een houtgestoken kacheltje en de jacuzzi’s® hebben vaak een elektrische kachel. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer hottubs met een elektrische kachel.
Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom