Hoe lang duurt het opwarmen van je jacuzzi?

Heb je een jacuzzi in de tuin staan of ben je van plan om er binnenkort een aan te schaffen? Leuk! Heerlijk ontspannen in je eigen tuin, wie wil dat nu niet? Echter, als je beslist dat je er gebruik van wil maken, moet het water in de jacuzzi natuurlijk wel warm zijn. Hoe lang duurt het dan voordat het water lekker opgewarmd is en je hier een hele avond van kunt genieten met je partner, vrienden of misschien wel heerlijk alleen.

Hoe lang duurt het voordat een jacuzzi is opgewarmd?

Dat hangt af van het type verwarmingselement dat in de jacuzzi aanwezig is. Houd rekening met ongeveer een opwarmtijd van 5 tot 10 uur. Na een paar uur kun jij dus al heerlijk genieten van een heerlijk warme jacuzzi.

Als je het water van de jacuzzi ongeveer op 40°C wil brengen, dan moet je daar dus echt wel een paar uur voor uittrekken dus. Op tijd aanzetten die jacuzzi! Om de stroomkosten van je jacuzzi te beperken is het slim om de jacuzzi goed af te dekken met een cover als je de jacuzzi niet gebruikt. Het water koelt dan minder snel af, waardoor het de volgende keer een stuk sneller op temperatuur is.

Laat de jacuzzi 24 uur per dag, 7 dagen in de week aan staan

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de jacuzzi 24/7 aan te hebben staan. Zo kun je ook altijd spontaan gebruik maken van je jacuzzi in de tuin. Wel zo’n fijn idee, toch? Veel mensen zetten ’s nachts de jacuzzi uit, omdat ze denken hiermee te besparen op stroomkosten. Echter, is dat niet zo. Als het water ’s nachts afkoelt, dan moet het juist de dag erna weer extra hard werken om het water op temperatuur te krijgen. Uiteindelijk is het goedkoper om het water altijd op dezelfde temperatuur te houden. De warmte-elementen in de jacuzzi’s van Bubbelkoning zijn allemaal energiezuinig. Zo vallen de stroomkosten aan het einde van het jaar ook nog mee!

Maak gebruik van goede isolatie

Goed isolatiemateriaal in je jacuzzi zorgt ervoor dat de warmte lekker behouden blijft, dan kost het dus zowel minder tijd als stroom om de jacuzzi warm te houden!

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom