Hoe lang mag je in een jacuzzi zitten?

Heb jij een jacuzzi in je tuin staan of denk je erover om er een aan te schaffen? En vraag je je af hoe lang je eigenlijk in een jacuzzi mag zitten? In dit artikel vertellen we je wat verstandig is.

Hoe lang kun je gebruikmaken van een jacuzzi?

Als je al eens eerder in een jacuzzi hebt gezeten weet je vast hoe heerlijk ontspannend dat is. Zo comfortabel zelfs, je wilt er helemaal niet meer uitkomen! Dat heerlijke warme water, de bubbels: ultiem genieten is het. In een spabad wil je dus lekker lang vertoeven. We hebben goed nieuws voor je. Dat mag ook, zolang je maar wilt! Je kunt heel lang in een jacuzzi zitten zonder dat dit je gezondheid schaadt. Wel moet je letten op uitdroging en oververhitting of juist onderkoeling. Zorg ervoor dat als je in het bubbelbad zit, je af en toe een slokje water neemt. Zo voorkom je namelijk dat je uitdroogt. Om oververhitting of onderkoeling tegen te gaan, moet je ervoor zorgen dat de temperatuur van het water niet te koud of te warm is. Een watertemperatuur van tussen de 30 en 39 graden Celsius is prima. Nog een tip: als je lang in de jacuzzi zit kun je beter niet constant gebruikmaken van de jets.

Kun je de jets van een jacuzzi altijd aan laten staan?

Nee, dit is niet zo slim. De harde massagestralen zijn erg goed voor je spieren, maar kunnen ook schade aanbrengen wanneer je ze te lang gebruikt. Een half uur de jets aan laten staan is aan te raden. Als je meerdere uren de harde stralen in je rug laat lopen dan loop je het risico dat je de dag erna rugpijn hebt. Je spieren zijn dan overbelast door de jets van de jacuzzi. De bubbels daarentegen kunnen geen kwaad. Die kun je dus lekker aan laten staan.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom