Hoe onderhoud je de kussens van je jacuzzi?

Onderhoud van een jacuzzi is belangrijk, zodat je telkens in een schoon en fris bubbelbad kan stappen. Regelmatig het water verversen, filters vervangen en leidingen reinigen houdt je bubbelbad in topconditie. Maar heb je ook gedacht aan het onderhoud van de kussens in je spabad? Ontdek in deze blog de beste tips om kussens schoon te houden.

kussens in spa

Waardoor worden de kussens in je jacuzzi minder mooi?

Om de waterkwaliteit van een jacuzzi op peil te houden wordt meestal gebruikgemaakt van chloor. Chloor heeft als natuurlijke eigenschap dat het een verblekende functie heeft. Hierdoor kunnen de kussens in het bad verkleuren en vlekken en kringen krijgen. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om dit te vermijden.

Open de cover regelmatig om verkleuring tegen te gaan

Een deel van het chloor in het water zal verdampen. Wanneer de afdekcover van de spa over het bad zit, zal dit verdampte chloor zich ophopen tussen het water en de afdekcover. Laat dit nou net de plek zijn waar de kussens zich bevinden. Daarom is het aan te raden om regelmatig even de cover te openen en zo de chloordamp te laten ontsnappen. Zo heeft deze de minste kans om verkleuring aan kussens te veroorzaken.

Voeg gedoseerd chloor toe in het spabad

Als bij controle van het spawater blijkt dat dit te weinig chloor bevat, dan moet dit aangevuld worden. Haal de kussens uit het water voordat het water chemisch behandeld wordt. Let hierbij op de juiste dosering. Voeg nooit meer dan één chloortablet toe per keer. Van chloorgranulaat zijn twee schepjes genoeg. Op die manier verhoog je de chloorwaarde van het water stapsgewijs. Zo zal er minder snel teveel chloordamp aanwezig zijn in de jacuzzi.

Berg kussens op als je de jacuzzi niet gebruikt

Simpel, maar doeltreffend: berg de kussens op een droge en donkere plaats op wanneer je niet in de jacuzzi gaat. Hiermee verleng je de levensduur van de kussens, omdat ze niet constant worden blootgesteld aan chloor in het water.

Maak kussens schoon met een schuurmiddel

Zijn de kussens toch verkleurd? Geen ramp, met een schoonmaakmiddel van een merk als Cif en een zachte doek of borstel kun je de kussens eenvoudig schoonmaken. Kies voor een schoonmaakmiddel dat ook als mild schuurmiddel fungeert. Zo kun je de kussens effectiever schoonmaken.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom