In de zomer in je jacuzzi? Zeker doen!

In de zomer in een jacuzzi vertoeven? Het idee lijkt misschien onaangenaam. Met die warme temperaturen verlang je eerder naar een koude douche of een koel bad. Maar… in de zomer in je jacuzzi heeft ook zo z’n voordelen. Gooi de temperatuur ietsje omlaag en bubbelen maar!

4 personen in bubbelbad

Lagere temperatuur

In de winter willen de meesten de temperatuur van hun jacuzzi zoveel mogelijk opschroeven, zo rond de 40 graden Celsius, maar in de zomer zit je daar natuurlijk niet op te wachten. Omdat je lichaamstemperatuur 37 graden is, ervaren we alles daaronder als koel. Wanneer jij je jacuzzi dus op 33 graden zet, kun jij genieten van een heerlijk koel bad.

Beter slapen

We kennen het allemaal wel: ’s nachts wakker worden van de hitte, of daardoor juist lastig in slaap vallen. Een goede nachtrust is in de zomerperiode in elk geval niet vanzelfsprekend. Een kwartiertje in je jacuzzi twee uur voor het slapen gaan kan je hierbij helpen. Door de warmte verwijden je bloedvaten en verbetert je bloedsomloop waardoor je daarna beter afkoelt. Het lijkt dus tegenstrijdig, maar door een warme jacuzzi, ga jij koeler slapen!

Luister naar je lichaam

Ondanks dat je prima in de jacuzzi kunt gaan wanneer het warm is, moet je wel continu luisteren naar je lichaam. Je vraagt namelijk nog wat van je lijf! Zorg dat je voldoende water drinkt en houd er rekening mee dat alcoholische drankjes wat zwaarder kunnen vallen dan normaal.

Wil jij ‘s zomers ook kunnen genieten van de voordelen van een jacuzzi? Bekijk dan het ruime assortiment op onze website!

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom