6 Tips om optimaal te genieten van je jacuzzi in de winter

Het klimaat in Nederland wordt steeds grilliger. Maar we kruipen rustig aan richting de wintermaanden. En dat betekent dat we onze jacuzzi gereed zullen moeten maken voor de winter. Nu klinkt dit wellicht als een hele operatie. Dat valt gelukkig mee. En met onderstaande tips wordt het een relatief eenvoudige klus.

mensen in jacuzzi met winterse muts op

Tip 1: Dek je jacuzzi af met een goede cover

Een cover is iets wat je aan de bovenkant van de jacuzzi plaatst. Op het moment dat je een goede cover hebt dan heeft deze een isolerende werking. En dat zorgt ervoor dat de temperatuur in de jacuzzi op het juiste niveau is.

Dat is fijn want het laatste waar je op zit te wachten is koud water in je jacuzzi. Juist in de winter, zeker bij een lage temperatuur, is het extra genieten van een jacuzzi met heerlijk warm water.

Daarnaast zorgt de cover er natuurlijk ook voor dat de jacuzzi niet vol komt te liggen met takken, blaadjes of andere zaken die in de jacuzzi terecht kunnen komen.

En mocht je (kleine) kinderen hebben die nog niet kunnen zwemmen dan zorgt de cover er ook voor dat ze niet zo snel in het water kunnen belanden. En ze kunnen ook niet zo snel met in de jacuzzi terecht komen met “verkeerde” kleding.

Tip 2: Check het waterniveau

Het laatste waar je op zit te wachten is een te laag waterniveau. Dit is dus iets om op regelmatige basis te controleren. Zeker in de winter omdat een te lage waterstand dan veel meer kwaad kan doen dan in het voorjaar of de zomer. Dit heeft alles te maken met het feit dat een lage waterstand in de winter kan leiden tot bevriezing van diverse onderdelen. Dit kan ernstige schade tot gevolg hebben.

Iets dat je dus niet wilt want in plaats van te genieten van je heerlijke jacuzzi ben je in de weer om de schade te herstellen. Dat kost niet alleen geld maar zorgt er ook voor dat je minder aan ontspanning toe komt. Dus, regelmatig het waterpeil checken.

Tip 3: Houd je water schoon

Lekker schoon water in de jacuzzi is natuurlijk iets wat we sowieso graag willen. Wie zit er tenslotte te wachten op vervuild water in de jacuzzi? Niemand.

En toch komt het regelmatig voor dat het water in de jacuzzi niet goed schoon is. Optisch gezien misschien wel maar als we aan de slag gaan met metingen om het te controleren dan wijzen die iets totaal anders uit.

Het water raakt namelijk vervuild door diverse zaken. En wij zijn zelf een grote oorzaak. Op het moment dat we in een jacuzzi gaan dan nemen we, in meer of mindere mate, altijd potentieel vuil mee. Denk bijvoorbeeld aan diverse verzorgingsproducten die we gebruiken voor onze haren en op onze huid. Op het eerste oog onschuldig maar ze zorgen voor vuiligheid in je jacuzzi. Het is dus handig om vooraf te douchen.

Daarnaast is het verstandig om je aan een schoonmaakschema te houden. Uiteraard spelen filters een belangrijke rol in het schoonhouden van het water.

Tip 4: Water vervangen? Gebruik je gezond verstand

Natuurlijk dienen we regelmatig het water van de jacuzzi te vervangen. Gelukkig geeft het onderhoudsschema je houvast. Maar gebruik ook je gezond verstand. Als het onderhoudsschema aangeeft dat je het water moet vervangen in de winter dan is het beter om dit eerder te doen. Het is niet echt handig om je water te vervangen op het moment dat het buiten koud is of zelfs vriest. Het zorgt ervoor dat je jacuzzi of spa beschadigd raakt. En met de plotselinge temperatuursveranderingen tegenwoordig weet je het maar nooit in de winter.

Tip 5: Ga verstandig om met de jets in je jacuzzi

Jets maken natuurlijk onderdeel uit van een jacuzzi. Ze zorgen ervoor dat je heerlijk kunt ontspannen en helemaal bij kunt komen. We hoeven je niet te vertellen hoe heerlijk het voelt om de stralen, in gang gezet door diverse jets die met een bepaalde druk lucht in het water brengen, in je rug of nek te voelen na een lange werkdag. En toch is het verstandig om de jets op een lagere stand te zetten in de winter. Deze stralen zorgen er namelijk ook voor dat de temperatuur van het water lager komt te liggen. En omdat het in de winter al kouder is kan dit ervoor zorgen dat het water snel te koud wordt. Het laatste wat je wilt.

Daarnaast dien je niet te vergeten om de jets uit te zetten op het moment dat je de jacuzzi niet gebruikt. We vermelden het volledigheidshalve maar je zult het zelf waarschijnlijk al wel doen. Vergeet niet je jets uit te zetten op het moment dat je geen gebruik maakt van de jacuzzi. In de winter zelf de watertemperatuur dan snel gaan zakken.

Tip 6: Maak je jacuzzi lekker comfortabel

Het is natuurlijk al heerlijk om in de winter heerlijk gebruik te maken van een warme jacuzzi. Maar je kunt deze heerlijke ervaring natuurlijk ook fantastisch maken. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke verwarmingslampen. Of wat te denken van een heerlijke handdoekverwarmer. Het is toch heerlijk om een lekkere warme handdoek om je lijft te wikkelen op het moment dat je de jacuzzi verlaat. Of wat dacht je van een heerlijk tapijt dat naast de jacuzzi ligt. Je hoeft dan niet meer op de koude grond te stappen. Let er wel op dat het tapijt weerbestendig is.

Tip 7: Zet je jacuzzi niet uit

Het uitzetten van je jacuzzi in de winter kan leiden tot ernstige schade, zoals bevroren leidingen en componenten. Bovendien vergt het opnieuw opstarten extra tijd en moeite, omdat het water opnieuw moet worden verwarmd en gezuiverd. Daarnaast is het belangrijk om te bedenken dat het weer opwarmen van een afgekoelde jacuzzi veel energie kost. Dus in plaats van je jacuzzi uit te schakelen, is het raadzaam om eenvoudige maatregelen te nemen om bevriezing te voorkomen en te blijven genieten van de vele voordelen, zelfs tijdens de wintermaanden.

Samenvattend

Het is natuurlijk heerlijk om in de winter te genieten van een warme jacuzzi. Maar hoe zorg je er nu voor dat je dit ook echt kunt. We hebben je 6 tips gegeven. Tips met betrekking tot het onderhoud maar ook tips om de jacuzzi heerlijk comfortabel te maken. We hopen dat deze tips je gaan helpen heerlijk te gaan genieten. Overigens, heb je zelf nog een tip voor ons? Aarzel niet om contact op te nemen en we nemen hem graag mee.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom