Bubbelkoning deed onderzoek

Noord Holland, Zuid Holland, Utrecht: de minst “luxe” provincies van Nederland ✨

Heerlijk ontspannen in een jacuzzi in de tuin? Dat zou iedereen wel willen, zou je denken. Echter zien we op basis van zoekvolume wel degelijk verschillen in de vraag per provincie. In de meest dichtbevolkte en stedelijke provincies in Nederland zoekt men relatief gezien aanzienlijk minder naar jacuzzi’s en bubbelbaden, is gebleken uit ons onderzoek.

Lagere zoekvolumes in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht

De zoekvolumes per provincie hebben we afgezet tegen het aantal inwoners van die provincie, om de relatieve zoekvolumes in kaart te brengen. Dit maakt de vergelijking per provincie eerlijk. Wanneer we deze volumes bekijken, dan zien we dat in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht minder dan 0,20% van de mensen op zoek is naar een jacuzzi of bubbelbad. In de overige Nederlandse provincies zien we dit percentage wel boven 0,20% liggen.

De overeenkomst tussen deze drie provincies is het aantal inwoners per vierkante kilometer. Bovenaan deze lijst staat Zuid-Holland met 1.380 inwoners per vierkante kilometer, gevolgd door Noord-Holland met 1.084 inwoners per vierkante kilometer en Utrecht met 916 inwoners met vierkante kilometer. Voor de beeldvorming: nummer 4 en 5 op de lijst zijn Limburg en Noord-Brabant met respectievelijk 520 en 515 inwoners per vierkante kilometer. De relatieve zoekvolumes liggen dus aanzienlijk lager in de dichtbevolkte provincies van Nederland.

Hiermee staan Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht onderaan de lijst als minst “luxe” provincies. De dunbevolkte provincies Groningen, Limburg en Drenthe staan in de top 3 meest “luxe” provincies van Nederland!

De relatieve vraag naar jacuzzi’s per provincie

Provincie Zoekvolume afgezet tegen aantal inwoners
Noord-Holland 0,170
Zuid-Holland 0,197
Utrecht 0,153
Gelderland 0,229
Noord-Brabant 0,229
Flevoland 0,224
Overijssel 0,225
Zeeland 0,202
Groningen 0,242
Limburg 0,242
Friesland 0,219
Drenthe 0,287

Minder vraag door een gebrek aan ruimte?

Logischerwijs is er binnen de dichtbevolkte provincies in Nederland minder woonoppervlakte beschikbaar voor iedere inwoner. Minder woon- en perceeloppervlak betekent minder ruimte in huis en tuin waardoor men minder vaak aan een jacuzzi denkt.

Maar dat is natuurlijk helemaal niet nodig! Bij Bubbelkoning bieden we diverse types en groottes jacuzzi’s aan, waardoor jij ook met een kleine tuin kunt genieten van de luxe van een jacuzzi.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom