Schuim in je jacuzzi? Zo kom je ervan af!

Heb jij het ook weleens gehad? Schuimvorming in het water van je jacuzzi? Als je een bad neemt geldt vaak: hoe meer schuim, hoe beter! Echter, kan dat in een jacuzzi of buiten bubbelbad een stuk vervelender zijn. Door de massagejets of het bubbelprogramma schiet het schuim je al snel om de oren! Je kunt iets toen om het schuim in je jacuzzi tegen te gaan of te reduceren. Thank god!

De oorzaak van schuim in je jacuzzi

Waar komt dat schuim toch allemaal vandaan? Het meeste wordt veroorzaakt door chemicaliën en middelen die bijvoorbeeld uit je zwemkleding komen. We hebben het dan over wasmiddel of -verzachter in je zwemkleding. Maar ook jouw haren of huid kunnen nog resten van zeep bevatten, waardoor je bubbelbad in mum van tijd een schuimbad wordt. Vooral haarlak, gel en bodylotion zijn de boosdoeners.

Kun je voordat je jouw jacuzzi instapt nog even een douche nemen? Dan zouden we dat zeker aanraden. Zo spoel je de restjes wasverzachter nog even uit je zwemkleding, voordat je het bad instapt. Uiteraard is het beter om helemaal geen wasverzachter meer te gebruiken. Ook al ruikt het zo lekker…

Zo kom je van het schuim af

Heb je toch nog last hebben van schuim in je jacuzzi? Geen paniek! Wij geven je een aantal tips om het schuim in je buiten bubbelbad te reduceren.

  • Zet alle massagejets en pompen aan en laat alles lekker schuimen. Huh? We begrijpen dat je nu denkt: ‘maar dat wil ik toch juist niet?’. Met behulp van een schepnet kun je eenvoudig het grote schuim uit je jacuzzi scheppen.
  • Zorg dat je het water in je jacuzzi met regelmaat schoonmaakt, zo voorkom je namelijk dat er steeds meer chemicaliën en middelen ophopen in het water. Lees er hier meer over >> wateronderhoud jacuzzi.
  • Gebruik een anti-schuimmiddel om het schuim op te losse. Easywater Foam Down is hiervoor geschikt en je schaft het al aan voor slechts €13,50.
  • De laatste en ook meteen de meest rigoureuze manier is het geheel verversen van het water. Uiteraard is dat niet altijd nodig, maar wij adviseren dat ongeveer 3 keer per jaar te doen. Zo wordt de kans op chemicaliën en middelen in het water die er niet horen, verminderd.
Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom