Waarom je tóch moet investeren in een jacuzzi in plaats van een opblaasbare variant

Heerlijk ’s zomers genieten van een jacuzzi in je tuin. De meeste mensen dromen ervan! Sinds een aantal jaar zijn ook de opblaasbare jacuzzi’s in trek. Toch zijn wij van mening dat het investeren in een “echte” jacuzzi nog steeds de beste optie is. In deze blog leggen we je uit waarom!

opblaaseend in zwembad

Géén gevaar dat je jacuzzi lek gaat

Wanneer je denkt aan de nadelen van een opblaasbare jacuzzi dan denk je natuurlijk als eerst aan het feit dat een opblaasbare variant lek kan gaan. Daardoor is het aannemelijker dat de levensduur van een originele jacuzzi langer is.

Om het gevaar van een lek in je opblaasjacuzzi te verkleinen wordt aangeraden deze niet in de volle zon te zetten en ook op te passen met huisdieren met scherpe nagels. Ook hevige weersomstandigheden als hagel of storm kunnen jouw opblaasjacuzzi beschadigen en een lek veroorzaken. Deze gevaren loop je natuurlijk niet wanneer je hebt geïnvesteerd in een “echte” jacuzzi!

Je hoeft de jacuzzi niet telkens te laten leeglopen

Een groot voordeel natuurlijk, want het opblazen en laten vollopen van je jacuzzi is nogal en klus. Letten op een waterpas ondergrond, erop letten dat er geen scherpe stenen en dergelijke op de ondergrond liggen, het zijn allemaal zaken waar op gelet moet worden bij het opzetten van een opblaasjacuzzi.

Je kunt de jacuzzi ingraven

Heb jij een mega moderne tuin? Of een tuin met wijds uitzicht? Grote kans dat jij je jacuzzi graag ingebouwd wilt hebben om het geheel strak te houden of omdat je het uitzicht niet wilt blokken met een grote jacuzzi. Een uitkomst is dan om je jacuzzi in te graven. Maar… met een opblaas variant kan dat natuurlijk niet. Nog een goede reden om te investeren in een normale jacuzzi.

Ook als jij je jacuzzi niet wilt ingraven, ziet het geheel er natuurlijk alsnog een stuk luxer uit!

Betere isolatie

Een “echte” jacuzzi is gevuld met speciaal ontwikkeld isolatiemiddel waardoor het water op temperatuur blijft. Dat is goed voor het milieu én voor jouw portemonnee. Een opblaasjacuzzi heeft dit natuurlijk niet en kan daardoor minder goed isoleren. De verwarming moet daardoor harder werken om jouw watertemperatuur op peil te houden.

De nadelen van een opblaasbare jacuzzi

Genoeg reden dus om te gaan voor een “echte” jacuzzi. Ben je nog niet helemaal overtuigd? We benoemen de nadelen van een opblaasbare jacuzzi nog één keer puntsgewijs:

  • De jacuzzi kan lek gaan;
  • Je moet je jacuzzi eens in de zoveel tijd leeg laten lopen;
  • Een opblaasbare jacuzzi kun je niet ingraven;
  • Een opblaasbare jacuzzi heeft een minder goede isolatie en verbruikt daarom meer stroom.
Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom