Warmte- en geluidsisolatie voor je bubbelbad? Dat kan!

Warmte- en geluidsisolatie voor je bubbelbad? Dat kan!

Het is niet het eerste waar je aan denkt als je een bubbelbad gaat aanschaffen: geluidsoverlast. Toch is het belangrijk om het in je achterhoofd te houden, omdat een jacuzzi die niet goed geïsoleerd is voor geluidsoverlast kan zorgen. Dat is uiteindelijk voor niemand fijn. Wij vertellen je daarom graag meer over hoe je een jacuzzi kan isoleren, ook om afkoeling te voorkomen.

Hoe kan je een jacuzzi isoleren?

Bijna alle bubbelbaden zorgen voor geluidsproblemen. Deze geluiden zijn uiteindelijk afkomstig van de pomp. Omdat pompen van bubbelbaden niet goed geïsoleerd zijn, kunnen ze voor geluidsoverlast zorgen. Dit is zowel voor eventuele buren als voor jezelf niet prettig. Het kan daarom slim zijn om je jacuzzi in de hoek van je tuin te laten installeren. Bij veel mensen staan hier schuttingen, die het geluid enigszins kunnen ‘absorberen’.

Is de jacuzzi eenmaal ergens geplaatst en al volop in gebruik, dan kan je het contactgeluid van de pomp isoleren. Het kan immers best vervelend zijn als je probeert te genieten van de rust of van elkaar en er op de achtergrond een irritante bromtoon te horen is. Het is eigenlijk hetzelfde idee als wanneer je probeert te slapen, maar er iedere keer een mug langs je hoofd vliegt. Dan kom je ook niet tot rust. Om de bromtoon van je pomp verminderen, kan je het beste de pomp ontkoppeld of zwevend opstellen. Dit kan door de pomp bijvoorbeeld op een zware betontegel te monteren.

Omdat de behuizing van bubbelbadpompen vaak van licht materiaal is gemaakt, is de isolatiewaarde minimaal. Het isoleren van de behuizing is daarom een oplossing om geluidsoverlast te minimaliseren.

Isolatie voor verlies van warmte

Een bubbelbad verliest meer warmte dan een gewoon bad. Dit komt mede door het feit dat er bij een bubbelbad koude lucht wordt aangevoerd voor de pomp die de bubbels maakt. Wanneer je jacuzzi goed geïsoleerd is, kan dit een flinke besparing opleveren in energiekosten. Zo kun je met een isolerend doek de temperatuur van het water vasthouden. Dit kan ook met afdekcovers. Voor de ondergrond zijn er warmteisolerende matten verkrijgbaar.

Neem gerust contact met ons op als je graag meer wilt weten over hoe je een jacuzzi moet isoleren of wat wij daarin voor jou kunnen betekenen. Wij helpen je graag verder.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom