Werken aan je conditie én relaxen: één van de vele voordelen van een zwemspa

Of je nu wilt ontspannen of juist even hard wil trainen, een zwemspa biedt je de mogelijkheid tot allebei! Je kan aan je conditie werken door tegen de krachtige stralen in te zwemmen, of gewoon lekker relaxen op een comfortabele zitplaats. Naast deze combinatie van ontspanning en inspanning biedt een zwemspa nog een heel scala aan andere voordelen, die we je zo uit zullen leggen. Maar eerst, wat is een zwemspa nou precies?

vrouw in jacuzzi bovenaanzicht

Wat is een zwemspa?

Het woord zegt het eigenlijk al: een spa waarin je naast ontspannen ook kan zwemmen. Deze spa is uitgerust met krachtige jets (waterinspuiters) en een tegenstroominstallatie, waardoor je vooruit kunt zwemmen zonder dat je echt vooruit gaat. Daardoor kun je toch mooi je zwemtraining thuis doen, zonder dat je een heel groot zwembad nodig hebt waar je de ruimte niet voor in je tuin hebt. Een zwemspa is namelijk maar vier tot zes meter lang. Het tegenstroomsysteem is ook in sterkte te regelen, zodat je de intensiteit van je training altijd kunt bijstellen. En het fijne van een zwemspa is dat je na alle inspanning lekker kan genieten van een warm bubbelbad met zitplaatsen. Het beste van twee werelden in één!

Nog meer voordelen van een zwemspa

  • Een zwemspa is heel eenvoudig te plaatsen, en kan zowel op een terras als in de grond worden neerget. Plaatsing in de grond is meestal wel iets duurder. Verder is alles geïntegreerd. Je hoeft dus geen warmtepomp of filterinstallatie extra aan te schaffen.
  • Ook heel fijn: in de herfst en winter kun je nog steeds lekker genieten van je tuin. Door de zwemspa onder een overkapping te plaatsen voorkom je beschadiging door weersinvloeden. Bovendien blijft dankzij de ingebouwde elektrische verwarming de watertemperatuur het hele jaar constant.
  • Je kunt ervoor kiezen een zwemspa aan te schaffen met een apart spagedeelte, waardoor je de temperatuur van het spa- en zwemgedeelte apart van elkaar kunt regelen. Zo kun je koel zwemmen en warm bubbelen!
  • Mooi meegenomen: een zwemspa heeft veel minder water nodig dan een gewoon zwembad, waardoor hij duurzamer en onderhoudsvriendelijker is. Bovendien gaat het opwarmen van het water sneller dan als je een heel zwembad vol zou moeten laten lopen.
  • Investeren in een zwemspa is beter dan geld uitgeven aan een zwembad. Mocht je na aanschaf van de zwemspa gaan verhuizen, dan kun je hem gewoon meenemen naar je nieuwe stulpje. Met een zwembad gaat dat natuurlijk niet.
  • De isothermische cover helpt je om het energieverbruik optimaal te houden én het water moeiteloos schoon te houden. Extra pluspunt als je kinderen hebt: de cover zorgt voor veiligheid.

Meer weten over de zwemspa’s van Bubbelkoning?

Onze collectie zwemspa’s varieert in eigenschappen, zoals het aantal zitplaatsen, de grootte van het bad, het aantal jets en de mogelijkheden voor muziekaansluiting. Kijk vooral zelf eens tussen ons aanbod welk type aan jouw wensen voldoet. Vragen of advies nodig? Wij zijn bereikbaar op 040 707 45 49.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom