Ozonator

Ozonator

Ozongas is een gas dat in grote hoeveelheden om de aarde hangt (de welbekende ozonlaag). Het gas ontstaat als ultraviolet licht in aanraking komt met zuurstof. Ozon is momenteel het snelswerkende desinfectiemiddel voor water dat bekend is, en wordt gebruikt in iedere waterzuiveringsinstallatie ter wereld.

werking ozonator

De ozonator

De ozonator in uw spa produceert ozongas door middel van een UV-lamp. Als het ozongas geïnjecteerd wordt in het water van uw spa werkt het als een sterk en natuurlijk desinfecteer middel. Hierdoor worden alle bacteriën die op dat moment in het water aanwezig zijn gedood. Water dat met het ozongas is geïnjecteerd blijft veel langer fris en helder dan water dat is gedesinfecteerd met alleen chloor. Omdat alle spa’s van de Bubbelkoning gebruik maken van een ozonator, kunt u standaard wat minder chloor in het water doen. Dit betekend tevens dat uw water minder naar chloor zal ruiken en dat u minder snel last heeft van oogirritaties.

Ozongas komt op de volgende manier in uw Spa; in de ozonator zit een mengkamer, in deze mengkamer wordt zuurstof blootgesteld aan de UV Lamp met als gevolg dat het zuurstof wordt omgezet in ozongas. Aan de mengkamer is een luchtslang gemonteerd, die vervolgens is aangesloten op een waterjet. Het water dat door deze jet stroomt creëert een soort vacuüm en zuigt zodoende het ozongas vanuit de mengkamer het water in.

De ozonators beschikken over een binnenwerk dat +/- 9000 uur werkt. Na deze periode is het versleten en maakt de ozonator dus geen ozongas meer aan. Doordat ozongas wordt aangezogen via de mengkamer, blijven er ook “bubbeltjes” in het water zichtbaar als de ozonator geen ozongas meer aanmaakt. De ozonator gaat bij normaal gebruik ongeveer twee jaar mee.

Bezoek onze showroom