Veel gestelde vragen

Ik kan mijn display niet meer bedienen / Mijn display staat in LOCK

Hiervoor is het belangrijk te weten welk display u heeft.

  • TP400 / TP600: Houdt de temperatuurknop (of indien beschikbaar de UP toets) ingedrukt en druk dan twee keer rustig achter elkaar op de verlichtingsknop. Het display zal ontgrendelen na 3 seconden.
  • TP500: Houdt de temperatuurknop (of indien beschikbaar de UP toets) ingedrukt en druk dan twee keer rustig achter elkaar op de menuknop. Het display zal ontgrendelen na 3 seconden.

Ik kan de Joyonway Bluetooth niet meer vinden op mijn mobiele apparaat

Heeft u al eens geprobeerd om minimaal 20 minuten de stroom van het bad uit te schakelen. Vaak zal de Bluetoothmodule zich resetten waarna deze weer zichtbaar is.

Waarom kan ik niet meer dan 5 jets per soort bestellen op de webshop?

We houden de voorraden beperkt. Indien het zo is dat u meer dan 5 jets nodig heeft van hetzelfde type dient u zich af te vragen hoe lang het duurt voor de overige ook vervangen moeten worden en is het interessanter om de hele serie te vervangen of door ons te laten vervangen. Hiervoor hebben we het model van het bad nodig en het serienummer wat u op de buitenkant van het bad op een metalen plaatje terug kunt vinden.

Wanneer u de pH waarde niet regelmatig controleert kan door een té lage pH waarde het zure water in gaat vreten op de achterzijde van de jets waardoor deze poreus worden en zo los komen uit het jethuis.

Wat is de reden dat mijn kussens gaan bobbelen?

Wanneer u het bad een langere periode niet gebruikt en de cover dicht blijft kan het ozongas niet genoeg verdampen en zal in gaan werken op de kussens. Ook een verkeerde pH waarde kan hierop va invloed zijn. Wanneer u het bad langere tijd niet gebruikt is het verstandig om de kussens te verwijderen. Ook is het dan verstandig om zeker een keer per week de cover gedurende een uur open te zetten.

Mijn water is troebel. Wat kan ik hieraan doen?

Dit kan vele redenen hebben. De meest voorkomende is hóe u het bad gebruikt. Ga zo schoon mogelijk in het bad. Uw spa breekt bacteriën af maar geen oliën of vetten. Omdat het een gesloten systeem betreft zullen zaken als deodorant, bodylotion, after-sun, zonnebrandcrème, gel, haarlak, make-up en dergelijke in het water achterblijven totdat u het water ververst. Indien u badkleding gebruikt spoel deze dan in vers water en stop ze niet in een wasmachine (ook niet op een spoelprogramma) omdat er restanten van wasmiddel in de badkleding achterblijven en uw water onherroepelijk zal gaan schuimen.

Wellicht dient u de filtertijden aan te passen. Zeker als u intensief gebruik maakt van het bad is het belangrijk om de filtertijden te verhogen. Zorg er ook voor dat de filter(s) minimaal eenmaal per week schoon worden gemaakt. Blijf het wateronderhoud goed uitvoeren. Start altijd met het op peil houden / brengen van de pH waarde voordat u uw overige producten gebruikt.

Werkt de ozonator nog? Deze dient een maal per 2/3 jaar te worden vervangen. Wanneer deze niet meer (voldoende) werkt zult u steeds meer desinfectiemiddelen moeten gebruiken om het water schoon te houden.

Het water wordt niet meer warm / koelt af. Wat kan ik daaraan doen?

Wellicht draait de circulatiepomp niet meer. De circulatiepomp is de enige pomp in uw bad waar u zelf geen controle op uit kunt oefenen. Deze pomp zal afhankelijk van de filter-instelling een aantal uur per 12 uur draaien om het bad te filtreren. Deze filtratie wordt altijd opgestart na de voorheen genoemde spoeling van de leidingen.

Verder zal deze pomp ieder half uur kort aangaan om te testen hoe warm het water is.
LET OP! De circulatiepomp zal bij het opstarten van het bad (of na verversen van het water) net zo lang draaien totdat het water de ingestelde temperatuur bereikt heeft. U kunt testen of de pomp nog draait door de temperatuur van het bad te verhogen waarmee u de pomp ‘dwingt’ te gaan draaien. De waterval loopt mee op de circulatiepomp. Als deze uit blijft of u hoort de pomp niet draaien neem dan contact op met onze servicedienst via www.bubbelkoningservice.nl

Staat uw bad in REST mode? Ook dan zal het water afkoelen. Omdat het bad niet meer ieder half uur zal controleren hoe warm het water is maar enkel nog tijdens de filtratie-momenten. Bij onze instructie video’s ziet u hoe u dit aanpast.

Een kant van mijn spa doet het niet. Hoe kan dat?

Op de rand van het bad zitten meerdere knoppen. De grote draaiknop noemen wij de diverter (verdeler). Met deze knop kunt u de kracht van de pomp verdelen over verschillende kanten van het bad. Kan het zijn dat deze naar een kant toegedraaid staat waarmee de andere kant van het bad geen waterdruk krijgt? Staan alle jets wel open? Door de buitenste rand van de jet naar rechts te draaien draait u de jet dicht.

Herinneringsmeldingen op het display; deze zijn weg te drukken met de temperatuurknop

  • Test GFCI: Iedere 30 dagen. Test de aardlekschakelaar van uw bad in de meterkast.
  • Chek PH: Iedere 7 dagen. Controleer de pH waarde met een test-kit en pas de waarde aan met de juiste chemicaliën.
  • Chek Chem / Chek Sanitizer: Iedere 7 dagen. Controleer de waardes (Chloor / Alkaline) van het water met een test-kit en pas de waardes aan.
  • Cln Fltr: Iedere 7 dagen. Maak het filtermateriaal schoon volgens de instructies van de fabrikant.
  • Chng Watr: Iedere 90 dagen. Ververs het water in de spa regelmatig om de juiste chemische en hygiënische condities te behouden.
  • Cln Covr: Iedere 180 dagen. Om de maximale levensduur van de cover te behouden is het nodig deze regelmatig te reinigen en te onderhouden met een daarvoor geschikt product.
  • Chng Fltr: Iedere 365 dagen. Vervang de filters om de juiste functionaliteit en hygiënische condities te behouden.

Kan ik zelf de ozonator vervangen?

Dit is zeker mogelijk en is beslist geen hogere wiskunde. Zorgt er altijd voor dat u voorafgaand aan de werkzaamheden de stroom van het bad haalt tot u alles vervangen heeft en het cabinet weer gesloten is. Als u het front van de spa verwijdert (de zijde onder het display) ziet u dat de ozonator aan het houten frame is bevestigd met 2 schroeven. Op de ozonator is een transparante slang aangesloten. Deze kunt u van de ozonator trekken en laten hangen. Nu maakt u de box van de printplaat open met de 2 schroeven bovenaan in de box en verwijdert u klep van de box. U volgt de stroomvoorziening vanaf de ozonator tot op de printplaat. U haalt de juiste knijpstekker van de print los. Nu kunt u de ozonator van het frame verwijderen. Vervolgens bevestigd u de nieuwe ozonator op dezelfde plek en drukt de transparante slang terug op de ozonator. De stroomvoorziening van de nieuwe ozonator drukt u op de juiste poort van de print terug en u sluit de box van de print. Hierna sluit u het front van de spa weer en zet u de stroom van het bad weer aan.

Kan ik mijn spa energiezuiniger laten draaien?

Het is natuurlijk zo dat u met de aanschaf van een spa een grootverbruiker in huis heeft genomen. Iedereen die anders beweert verteld u helaas niet de waarheid. Door met de filterinstellingen, de temperatuur en de modus van het bad te experimenteren naar gelang u het bad gebruikt kunt u het verbruik enigszins onder controle houden. Zie hiervoor onze instructie video’s.

Kan ik de spa uitzetten?

Ons advies? DOE HET NIET! Wanneer u het bad zonder water en stroom zet is dit de ultieme situatie voor bacterievorming en schade aan essentiële onderdelen van uw bad. Doordat u nooit al het water uit de spa krijgt is het restwater een bron van bacteriën en bij vorst zal het restwater uitzetten en schade veroorzaken aan bijvoorbeeld de pompen en het verwarmingselement. Verder zullen de nodige lijm- en kitkoppelingen uitdrogen en wanneer er dan weer druk op komt te staan zullen er lekkages optreden.
De enige keer dat u het bad uit dient te zetten is bij het verversen van het water of wanneer u een storing heeft aan een van de pompen of het verwarmingselement. Neem dan contact met ons op via www.bubbelkoningservice.nl en wij zullen zo spoedig als mogelijk een afspraak met u plannen. Maak de spa niet leeg maar laat deze gevuld tot wij zijn geweest en ververs het water na de interventie.

Ik heb gehoord dat de waterval altijd moet lopen. Klopt dat?

Toch niet. De waterval wordt aangestuurd door de circulatiepomp. Deze pomp draait om het water te verwarmen en te filtreren. Dus op deze momenten zal de waterval gaan lopen. Als uw bad zo ingesteld staat dat de verwarming samen met de pompen aan kan staan zal ook tijdens gebruik de waterval gaan lopen. Na gebruik zal het bad nog altijd een spoelmoment hebben en zal dus ook de waterval gaan lopen,
Wat we wel adviseren is om de waterval nooit helemaal dicht te zetten anders zou er een leiding met stilstaand water ontstaan en dat is nooit goed.

De kuip voelt ‘ruw’ aan. Hoe kan dat?

Dit is een gevolg van een té hoge pH waarde waarbij het kalk van het water los komt van het water en zich hecht aan het acryl van de kuip.
Breng de pH sterk omlaag en wacht tot het kalk weer los komt van de kuip. Breng daarna de pH weer op de juiste waarde. (tussen 7.2 en 7.8)

Bezoek onze showroom