Wat te doen als je jacuzzi lekt?

Het is vervelend als je waterverlies bij je jacuzzi ontdekt. Het is belangrijk om de oorzaak van de lekkage te ontdekken, zodat het lek gedicht kan worden. In deze blog lees je meer over de verschillende oorzaken die een lekkende jacuzzi kunnen veroorzaken én tips die je zelf kan toepassen om het lekken van de spa te stoppen.

jacuzzi in tuin met hangmat op achtergrond

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken en locaties van een lekkage in een jacuzzi?

  • Bevriezing van de waterleidingen. Om een lek te voorkomen zorg er voor dat de tijd tussen het leegpompen en opnieuw vullen van de spa bij een schoonmaakbeurt niet urenlang duurt. Vooral in de wintermaanden kunnen de leidingen dan te snel afkoelen, waardoor deze krimpen. Dit kan zoveel kracht op de lijmverbinding uitoefenen dat er een lekkage ontstaat.
  • Lekkage bij een spa jet
  • Versleten onderdelen zoals een versleten pomp afdichting
  • Losgeraakte koppelingen
  • Blazen in de kuip
  • Aantasting van de spa leidingen door ongedierte
  • Een lekkende lijmverbinding

Wat kun je zelf doen om een lek op te sporen?

Maak de jacuzzi open en kijk of je het water ergens vandaan ziet komen. Voel ook eens aan de isolatie. Voelt deze droog aan? Is deze op sommige plekken vochtig? Kijk ook of er leksporen zijn of dat er kalkafzetting zichtbaar is. Als je dit niet kunt vinden, zet dan de jacuzzi uit en wacht totdat het waterniveau niet meer zakt. Op deze hoogte moet de lekkage zich bevinden. Er zijn ook verschillende anti-lekkage middelen die de lekkage zelf opzoeken en opvullen. Dit zijn vloeibare afdichtingen die je altijd toevoegt met een draaiende pomp.

Hoe kan Bubbelkoning je helpen?

Als je het lek niet kunt vinden en het water maar uit de jacuzzi blijft lopen is dit natuurlijk niet fijn. Bij grotere of ingewikkelde lekkages kunnen de monteurs van Bubbelkoning je helpen om de lekkage te verhelpen. Zij zijn gespecialiseerd in het vinden van lekken en weten hoe deze het beste gerepareerd kunnen worden. Hoe meer informatie er beschikbaar is over de lekkage, hoe makkelijker het is om het lek te repareren. Heb je dus al een vermoeden waar het probleem zit? Maak dan foto’s en filmpjes om een goed beeld te krijgen van de situatie. Je kunt onze specialisten bereiken op 040 707 45 49.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom